zondag 3 september 2006

Eerste colleges, UT campus en mijn kamer.

In mijn laatste post vertelde ik dat die avond de opening van het collegejaar zou zijn, met gratis BBQ en al. De BBQ was van het engineering department, dus als eerste ging ik daarheen. Er waren weer een hoop toespraken, en een soort van informatiemarkt. Vooral de sponsor van de BBQ had een erg lang (en saai) verhaal over hoe spannend engineering allemaal wel niet is. De BBQ zelf was prima, er was worst en een soort van vlees, het leek op ham, maar het was van koeien gemaakt (Texanen houden niet zo van varkens ofzo, alles is hier beef). Na de BBQ gingen we naar het hoofdgebouw (met de karakteristieke toren, ofwel "The Tower") voor de officiële opening van het collegejaar. Ik had hier ook afgesproken met mijn Oostenrijkse vrienden die Business studeren. Toen het gebeuren starte, begon het ook te regenen (niet heel hard, maar wel arelaxed natuurlijk). Omdat we niet zo'n zin hadden om naar eindeloze verhalen te luisteren en nat te regenen, besloten we naar de Cain & Abels te gaan, waar ze op dinsdagavond alle bier voor een dollar per flesje verkopen. De hele openingsceremonie hebben we dus gemist, en we zaten vanaf 21u aan het bier.
De volgende dag was het tijd om uit te brakken (ik had dus vrij) en inmiddels begon ik een beetje verkouden te worden van de airco en de hitte steeds.
Donderdag begonnen mijn colleges. Al om 8u 's ochtends moet ik voor het eerst op. Ik doe 2 vlakken die financiën en techniek combineren, 1 vak geologie en een vak olie en gas recht. Ik moest me nog registreren voor het rechtenvak, wat al net zo moeizaam ging als de andere vakken (heb weer 2x de hele campus over moeten rennen). Daarbij heb ik dan gelijk maar een zooi foto's gemaakt om jullie een indruk te geven van de campus hier:

Het hoofdgebouw met de 'tower' (een keer vanaf de straat gezien, de onderste vanaf het plein waar de openingsceremonie had plaatsgevonden).

Een vijvertje met schildpadden ergens midden op de campus.

Het CPE gebouw (Chemical & Petroleum Engineering), waar ik het meerendeel van mijn colleges heb.

Law School

Het Football stadion, dit is de trots van UT, vorig jaar waren de Longhorns nationaal kampioen. Het stadion biedt 90.000 zitplaatsen! (binnenkort meer foto's, want ik ben inmiddels naar een Footballgame geweest).

De Goodall Wooten, gezien vanaf de campus (nouja, alles hier links van deze straat is campus). Hier woon ik dus, op de 1e verdieping (hier noemen ze dat dus de 2e).
En zo ziet mijn kamer er verder uit:


Het uitzicht vanaf mijn balkon:

1 reacties.:

Unknown zei

leuk om te zien: de foto's van de Goodall Wooten en omgeving kloppen heel mooi met Google Earth !!Gezellige kamer met, uitstekend!!!, de nederlandse vlag.