dinsdag 29 augustus 2006

Het Collegejaar gaat beginnen

Iedere dinsdagavond is er hier in een kroeg vlakbij campus een speciale studentenavond. Dit betekent dat alle bier 1 dollar per flesje is, dus dikke vette prima. Ik kon wel wat afleiding gebruiken na twee dagen lang van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, dus ik ging er met een andere gast uit mijn dorm heen. Een aantal biertjes later was het 2 uur, het tijdstip dat -vrijwel- alles sluit hier in Austin. Daarop vroeg de gast met wie ik was of ik het leuk vond om een Frat-home te zien. Ik wilde wel eens weten hoe dat was, dus we liepen naar zo'n huis.

Dit had zowaar OD35 of Solheim kunnen zijn waar ik binnen liep. Alleen zijn deze gasten even kneuzig als dat ze zich gaaf voordoen (ok, no difference??). Het was wel grappig, en zag er allemaal zeker gelikt uit. Dus ik deed een rondje huis, en wandelde bij iedere kamer die ik tegenkwam naar binnen. Daarbij heb ik een man of 5 gekeerd (nouja, niet echt natuurlijk, maar ze werden wel wakker). Verder gewoon iedere koelkast die ik tegen kwam open getrokken en pilsjes gepakt. Prima avondje dus. Inmiddels was het een uur of 5, dus tijd om naar huis te gaan.

Woensdag, de dag na mijn vorige post, had ik 's ochtends een verplicht puntje, namelijk de Engineering department welcome. Ik kwam daar in de zaal, kreeg allemaal boekjes en flyers die puur bedoeld waren voor eerstejaars Engineering studenten en kon gaan zitten. Ondanks dat delen van het verhaal wel interessant waren aangezien ik nieuw ben hier in Austin, was het meeste toch wel echt bedoeld voor eerstejaar
s:
"Het zal een grote overgang voor jullie worden: er is niemand meer die jullie uit je bed schopt, en niemand die zegt dat je aan de studie moet, blablabla enz. enz."
Bij dit soort praatjes kan ik het niet nalaten om me heen te kijken naar al die schattige sjaarzen die -half geschokt- met wijd open ogen zitten te luisteren. *gaap* Gezien het feit dat ik amper geslapen had en een (groot) aantal biertjes had gedronken, was ik al niet bepaald de meest frisse persoon aanwezig. Maar gezien het feit dat deze br
oekies allemaal nog lang geen 21 waren, was mijn brakheid des te opvallender.
Na mijn hele ochtend verpest te hebben, moest ik 's middags mijn laatste 'bar' voor registratie weg zien te krijgen. Je moet je hier voor alle vak
ken die je wilt volgen online registreren. Op basis daarvan wordt je collegegeld bepaald (ofzo). Ze kunnen je vervolgens weigeren tot de registratiemodule met behulp van bepaalde bars, bijvoorbeeld op basis van het feit dat je nog een schuld hebt open staan, of bepaalde vakken niet hebt gehaald. Zo moest ik eerst nog met een studieadviseur praten. Maar ik had ook nog een afspraak met de opleidingsdirecteur. Daar ging ik dus eerst langs. Aardige vent, kort gesprek dus snel naar de studieadviseur om dat ook maar gehad te hebben. Ik had een formulier gekregen met een afspraaktijd. Voordat ik daar heen ging moest ik alleen eerst langs een student-assistent die was opgeleid om eerstejaars te kunnen helpen. Maar die afspraak had ik tegelijk met die met de opleidingsdirecteur, dus had ik die laten schieten. Aangekomen bij de studieadviseur, mocht ik niet naar binnen omdat ik geen formulier van de studentassistent had: "ga eerst maar daarheen" (dat was 4 blokken verderop). Ik daar aangekomen, in de rij, want mijn beurt was natuurlijk allang voorbij. Ik kom bij de studentassistente (overigens een schatje), leg mijn situatie uit, zegt ze: "oh, maar dan kan ik helemaal niets voor je doen. Ik studeer zelf geschiedenis, ben 2e jaars en heb alleen een cursus gevolgd om 1e jaars engineering studenten te helpen." Lekker is dat. Dus ik krijg het formulier wat ik nodig had, met alleen een handtekening en de tekst, ik kan deze jongen niet helpen. Terug bij het kantoor van de studieadviseur zeggen ze: "Oh, had dat dan gezegd"... maar daar hadden ze me dus de gelegenheid niet toe gegeven. Enfin, gesprek daar was simpel, want ik wist precies welke vakken ik wilde doen en had al met de profs gesproken, dus ik moest alleen nog ff een handtekening halen en dan was alles in orde. Uiteraard moest ik die handtekening direct halen en was dat aan de andere kant van de campus.
Gelukkig was alles nu geregeld, dus ben ik maar vroeg m'n nest in gedoken.


De volgende dag stond de inschrijving voor de vakken voor studenten wier achternaam begint met een 'S' vanaf 10u open. (jaja, ze hebben het hier bijna goed: ik heet nu Caspar V Sar, 'van der' snappen ze echt niet). Aangezien mij al verteld was dat vakken vrij vlug vol kunnen zitten, zat ik om 10u klaar om te registreren. Dit alles lukte zonder enige moeite... gelukkig!

Van donderdag t/m zaterdag bestond mijn leven vooral uit drinken... niet heel veel te melden daarover, op 1 activiteit en 1 anekdote na:

Voor alle internationale studenten werd op de vroege vrijdagavond een 'square-dance' avond georganiseerd. Hierbij werd een stoomcursus in deze (ongelooflijk simpele en kinderachtige) dansvorm gegeven. Ik weet eerlijk gezegd niet wat erger is, line-dance of square-dance. De avond was overigens wel gezellig. Hierbij 2 foto's (de eerste is met mijn dancepartner, de tweede met de rest van ons 'vierkant'):

De ankedote:

Vrijdagavond kwamen we rond een uur of 1 een club binnen. Ik zou een rondje geven dus liep richting bar. Daar zat een meisje behoorlijk in de weg, dus ik vroeg of ik er langs mocht. We raakten in gesprek en ze vroeg me wat ik studeerde, ik legde uit dat ik Engineering student was, waarop zij reageerde: "Wow, dan moeten we trouwen!" Ik was helemaal verbijsterd. Maar ze legde uit dat zij zelf rechten deed, en haar vader Ingenieur was en dat hij heel graag wilde dat ze een Ingenieur trouwde, vandaar. Dus ze vroeg mijn telefoon, programmeerde haar nummer in en gaf mijn telefoon terug. Ik bestelde daarna de drankjes en heb haar nooit meer teruggezien.

Vandaag is de 'welkomstceremonie' omdat morgen de colleges beginnen. Geen idee wat dat allemaal inhoudt, maar er is iig een gratis BBQ. Ik heb pas donderdag mijn eerste colleges (maandag 1 uur college, dinsdag en donderdag de hele dag, woensdag en vrijdag vrij), dus ga vanavond wel weer een paar zeer goedkope biertjes drinken.

p.s. Inmiddels lukt het me om foto's te plaatsen, maar gezien mijn uploadsnelheid hier zeer beperkt is, zal het even duren voordat ik alle foto's ertussen heb geplakt. Bekijk dus ook af en toe de oude posts als je foto's wilt zien. Ik zal het zeggen wanneer ik 'bij' ben.

3 reacties.:

Anoniem zei

Hey Bloetje,
volgens mij heeft photobucket een functie dat ze je foto's automatisch op blogspot zetten,
anders is mijn album ook altijd makkelijk

Unknown zei

Hee Caspar, leuk om je wederwaardigheden te lezen. Have fun !! mama

Unknown zei

Foto's lukt me eindelijk... het duurt alleen eeuwig om te uploaden, dus langzaam maar zeker komen ze eraan.