dinsdag 5 september 2006

Football & 2e ronde colleges

Donderdagavond zijn we alsvanouds weer gaan zuipen op sixth street, wederom zeer gezellig, maar niets bijzonders te melden. Vrijdagavond vroeg naar bed gegaan omdat ik toch wel erg last van mijn keel had, en we de volgende ochtend vroeg op moesten voor de Football game.
Zaterdag ochtend ben ik om 8 uur opgestaan, omdat we om 9u hadden afgesproken in een of andere tent in het Noord-Oosten van de campus (mijn kamer is in het Zuid-Westen). Eenmaal aangekomen, bleek deze tent een pizza-restaurant te zijn, en hadden mijn Oostenrijkse en Amerikaanse vrienden een large pizza en een pitcher bier besteld om maar eens een echt Amerikaans ontbijt te nuttigen... hmm, zeer apart.
Hierna was het tijd om naar het stadion te lopen, waar we ruim op tijd waren voor de wedstrijd. Zoals in mijn vorige post al enigszins te zien was, is het stadion enorm! Er passen zo'n 90.000 toeschouwers in (ter vergelijking: de Amsterdam Arena biedt plaats aan 50.000 toeschouwers). En dit is alleen nog maar voor college football, dit zijn geen profs! Afgelopen zomer is het stadion 'gerenoveerd', zo is er een HD-videoscherm geplaatst van zo'n 17 meter hoog en 41 meter breed. Bij plaatsing en tests de grootste ter wereld! (Vorige week is er in Japan een grotere geplaatst). Onze plaatsen waren redelijk, je kunt je voorstellen dat voor 60 dollar voor een heel seizoen, de zitplaatsen niet super zouden zijn (zuid-oostelijke end-zone), maar al met al was het best redelijk. Voor de wedstrijd was er een hele show van de showband en de verschillende cheerleedergroepen:
De wedstrijd was een Texaanse derby, tegen de University of North Texas. Dit is niet de altijd zo geweescht tegenhanger van de Longhorns (zoals UT genoemd wordt), dat is namelijk Texas A&M, maar daar wordt later dit seizoen nog van gewonnen. North Texas stelde niet heel veel voor, al was de wedstrijd wel erg leuk om naar te kijken. Uiteindelijk werd het 56-7. De wedstrijd duurde overigens een dikke 3,5 uur terwijl er eigenlijk maar 4x een kwartier gespeeld wordt. Een paar foto's van de wedstrijd, de cheerleeders en Peter en Bernhard (die Oostenrijkers):
Overigens was het hoogtepunt van de wedstrijd iets anders: Ik heb de hand geschud met Chuck 'Walker Texas Ranger' Norris, helaas is daar geen foto van, maar wel een van toen hij later nogmaals voorbij liep:


Na afloop van de wedstrijd zijn we naar Ivo gegaan. Ivo is een Tsjechische student. Hij gaf een BBQ bij hem thuis. We hebben dus vanaf een uur of 3 's middags gedronken en geBBQd:


Na afloop zijn we met Peter, Bernhard, Ivo en Justin (de laatste is de Amerikaan op de foto's... rara wie...), maar weer naar sixth-street gegaan. Daarbij gebruik makend van de bus die hier gratis is voor studenten (op vertoon van je collegekaart). Er rijden in het weekend speciale campus-shuttles om dronken studenten terug naar huis te brengen. Daarnaast rijden er de reguliere Night Owl bussen (een soort nachtnet, ook 1x per uur).
Op de heenweg heb ik ook nog even een foto genomen van de 'State Capitol'.



Zondag hebben we maar weer rustig aan gedaan. In de 'GR' bij mij thuis een filmpje gekeken (Anchorman), en relatief vroeg naar bed. Maandag moest ik namelijk huiswerk maken! Mijn eerste Quiz (soort schriftelijke overhoring) is donderdag, over de verschillende perioden in geologische tijd. Niet al te moeilijk dus, maar wel belangrijk dat ik dit ff goed scoor.
Vandaag (dinsdag) dus mijn 2e ronde colleges gehad. Heel interessant allemaal, zelfs rechten bevalt goed. Enige nadeel vind ik dat het op Petroleum Engineering ongeveer ondoenlijk is om koffie te halen! Je moet naar de overkant van een drukke straat, daar in de koffiecorner in de rij aansluiten (iedereen wil koffie) en dan binnen 10 minuten terug naar je volgende college. Dit is dus niet te doen :-(, terwijl koffie toch wel echt belangrijk is als je colleges starten om 8u 's ochtends! Bovendien is de koffie behoorlijk prijzig: een kleine koffie (lees: op de TU een grooote koffie) op de rechten faculteit, waar ze tenminste wel een koffiecorner hebben, kost 1,5 dollar. Deze kun je voor een kwartje extra upgraden naar een grote koffie, maar dan moet je gegarandeerd naar de toilet tijdens je colleges ;-). Overigens is de koffie behalve duur en groot ook behoorlijk slap.
Ik ga maar weer aan mijn huiswerk. Eind deze week meer verhalen.

0 reacties.: