dinsdag 22 augustus 2006

Settelen en registratie

Vrijdagavond besloot ik maar niet richting 6th Street te gaan: ik was gewoonweg te moe. Vroeg naar bed dus!
De jetlag was duidelijk nog niet verdwenen aangezien ik de volgende ochtend wederom vroeg wakker was. Vandaag waren er tours door Austin geregeld door de International Office maar ik besloot eerst maar eens een cellphone aan te schaffen. In de voorgaande dagen had ik me al laten adviseren bij welke provider ik moest zijn en had ik al het een en ander aan aanbiedingen gekregen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een kleinere aanbieder, die als enige de optie biedt om een abonnement te nemen die op ieder moment opzegbaar is. Je krijgt dan alleen geen hippe telefoon, maar een standaardapparaat dat niet eens een simkaart ondersteunt (zit ingebouwd). Nu werd duidelijk dat Amerikanen echt geen snars snappen van Europese namen. Ik moest mijn paspoort overhandigen, aan de hand waarvan mijn persoonlijke gegevens genoteerd werden, en zo ga ik nu volgens Sprint als "Caspar B. Sebastian" door het leven (ze denken dus dat Sebastian mijn achternaam is)... En ik maar denken dat ik het al moeilijk ging krijgen om duidelijk te maken dat het "Van der Sar" is (en dus alfabetisch tot de S behoort) en niet "Vandersar" (bij de V). Een voordeel: Sebastian zit wel bij de S :-)

De bustour door en rondom Austin was erg leuk, maar sukkel die ik ben, was ik mijn digitale camera vergeten, en op mijn US-mobiel zit er natuurlijk geen.
's Avonds weer gaan drinken. Dit keer met drie gasten uit mijn dorm, nouja: we zouden met zijn vieren gaan: een Amerikaan, een Libanees een Koreaan en ik, maar uiteraard was de Koreaan bij het ja zeggen vergeten zijn paspoort mee te nemen, en zonder 'photo-ID' kom je dus echt nergens binnen! De Oom van de Libanees heeft hier een club, genaamd Exodus, dus daar gingen we eerst heen. Het was alleen nog behoorlijk rustig, en 't werd niet heel snel druk (de meeste US-studenten moeten nog komen), dus gingen we verder op zoek. In een tent aan 4th Street (ook een gebied met veel kroegen, ongeveer 200 meter zuidelijk van 6th Street), hadden we meer succes. Op een gegeven moment werd ik aangesproken door iemand die het heel grappig vond dat ik de zelfde polo aan had als haar vriendje. Al gauw werd duidelijk dat ik nog niet heel lang in Austin verbleef en de onvermijdelijke vraag waar ik vandaan kwam werd zo al snel gesteld. Een vriendin van haar bleek ook Nederlands te zijn, en dus werd die er snel bijgeroepen. Heel grappig om midden tussen de Amerikanen Nederlands te praten. Het betreffende meisje had de hotelschool afgemaakt in Nederland en was daarna naar de USA vertrokken om hier in Austin aan het werk te gaan. Leuke meid overigens! Zij waren van plan om de volgende dag naar Zilker park te gaan (een groot park net buiten Austin) en te gaan zwemmen in de Barton Springs (een natuurlijke waterbron die het water het hele jaar op 20 graden Celsius houdt -> het is hier elke dag rond de 40 graden Celsius, dus dat is een heerlijke verkoeling). Helaas gingen ze toch niet, dus ben ik met een pendelbus van de International Office gaan shoppen bij Wal*Mart. Niet veel gekocht, maar wel iets essentieels voor een Delftenaar: een rol originele Duck-tape. Op de terugweg zag ik een meisje sjouwen met een ongelooflijke berg spullen, en aangezien ik alles in mijn rugzak had, had ik twee handen vrij en vroeg ik haar of ik haar kon helpen. Ze bleek ook een Nederlandse te zijn: van de EUR -> Bedrijfskunde. Ze was zuur, want pas 20 en mocht dus nog niet drinken. Ze vertelde dat ze dacht dat zij met 2 andere Rotterdammers de enige Nederlanders waren, en dat dachten Dolf en ik ook, fout dus. Zij gingen naar het zwembad van UT (University of Texas) die middag en vroegen of ik ook kwam. Ik ben gegaan, heb een beetje gezwommen en een boekje gelezen, maar heb ze niet meer gezien.
Maandag hadden we weer allemaal introductiebijeenkomsten wat weer super saai was. Ook kwam ik er achter dat ik nog eerst met een studieadviseur moest gaan praten voordat ik me zou mogen registreren voor vakken. Dit bleek nog veel lastiger dan verwacht!
Ik dacht dat ik bij Petroleum Engineering in de Master Energy & Mineral Resources zou zitten. Deze master bleek helemaal niet bij PE te zitten, maar bij Geosystems Engineering. Dus ik naar het GEO gebouw, waar ze nog nooit van me gehoord hadden, en waar ik allerlei papierwerk moest hebben. Dit had ik niet bij me, dus ik naar de IO (international office) om kopieën te krijgen van de dingen die ik had opgestuurd om te worden toegelaten.
Daarna was het dus echt tijd voor een biertje. In mijn dorm teruggekomen besloot ik dat het toch nog echt te vroeg was om te eten en voor een biertje, en aangezien er hier echt niets gezonds te eten valt leek het me een goed plan om te gaan hardlopen. Niet buiten uiteraard, anders ben je na 100 meter al compleet oververhit, maar in het sportcentrum op een lopende band met TV voor je snufferd en een koptelefoon op zodat je de TV kunt horen. Prima manier om een stukje hard te lopen.
Daarna had ik dat biertje toch echt verdient, dus ging ik naar de apotheek op de hoek (dat is een soort buurtsuper) en heb ik een 12 pack Ten Cate cerveza gekocht (nouja: TECATE maare: close enough). Dit bier is enigszins wel te zuipen en iig een stuk beter dan de Budlights, Lone Star (Texaans bier) en andere soorten bocht die ze hier durven te verkopen. Heineken kan natuurlijk ook, maar dat is te makkelijk. Vervolgens had ik zin in een gezonde maaltijd, maar het gezondste wat ik hier in de buurt kon vinden was een salade van de Mc... (toch maar genomen dus: je moet wat!)
We leven nu dinsdag (jullie al woensdag, maargoed hier is het nog avond). Vandaag ben ik weer het hele rondje UT gegaan. 's Ochtends hadden we weer een verplichte bijeenkomst en 's middags heb ik met een prof gesproken wiens vakken ik wilde volgen. Zijn toestemming heb ik, nu nog de andere 2 vakken. Vanmiddag weer een stukje hardgelopen in het sportcentrum en nu wordt het weer tijd om te gaan eten (het is 20.40u nu).
Dat eten moet ik duidelijk nog aan wennen, het is echt waardeloos. Zoals ik eerder al schreef: fast-food is vele malen goedkoper dan iets gezonders, en iets echt gezonds is niet te krijgen, zelfs niet in de supermarkten. Ik ben nog (net) niet zover gezakt dat ik iets ben gaan halen bij de 'Veggie Heaven' die hier om de hoek zit, maar het is wel aanlokkelijk...... kun je nagaan!

5 reacties.:

Anoniem zei

Goeie verhalen, komt prima in orde daar hoor ik!
Succes en greetz.

Anoniem zei

Hey Bloetje,
Heb even alle verhalen gelezen
(onder het genot van om en over me heen spelende -en rakkerende- poezels)
Ben erg benieuwd naar de fotos, nu je laptop er is zullen die wel snel gaan komen? ;)
Tot msns/cams/kerst!
Dikke kus, je zusje!

Anoniem zei

He Van B,

Mooi om te lezen dat het daar wel lekker weer is. Wij zijn net terug uit Italie en genieten nu van heerlijk herfst weer.

Wat betreft je laatste verhaal, er staat erg veel over allemaal vrouwen in die je bent tegen gekomen, maar is er ook een beetje geregeld?

Toedeledokie

Sophie en Paul

Anoniem zei

Heersch TenCate bier.
Scoor je wat gadgets voor me?

Kusje, Wim

Unknown zei

Als ik TeCate gadgets tegenkom zal ik mn best doen voor je.
Overigens gisteren in een Liquor-store, stonden te Paulaners en de TECATE's gebroederlijk naast elkaar in de koeling... Helaas geen camera bij me (zit niet op mn cellphone hier).