zondag 15 oktober 2006

Vleermuizen & Interviews, maar ook Politie & Flagfootball.

Eind vorige week vonden we dat het tijd geworden was om de 'beroemde' vleermuizenkolonie onder de 'Congress Avenue Bridge' te gaan bekijken. Onder deze brug leven enkele miljoenen vleermuizen die rond zonsondergang uitvliegen om de lokale insectenpopulatie te decimeren. Naar het schijnt is het de grootste vleermuizenpopulatie in stedelijk gebied in de wereld. Uiteraard enkele plaatjes geschoten, maar het is lastig om die goed te krijgen:


Zoals ik al enigszins aankondigde in mijn vorige post, stond deze week in het kader van interviews: dinsdag had ik een interview met Hunt Petroleum en met Chevron, woensdag met Shell. Alle interviews gingen prima, maar het is wel grappig om de stijl tussen de verschillende bedrijven te vergelijken: Exxon was gestructureerd maar losjes, Hunt wilde eigenlijk alleen weten wie je was, Chevron was een gezellig gesprek van een uur en Shell was extreem gestructureerd met vooraf vastgelegde vragen. Voor komende week staan Schlumberger en Norsk Hydro op het programma.

Uiteraard werd er ook weer gefeest. Vrijdag was Justin jarig en hadden we een klein feestje bij hem, gevolgd door een groter feest bij Nikolai (een Noorse exchange-student). Dit feest was echt te vaag: er liepen zowel extreme alternatieve lui rond, als normale studenten. Bovendien was niet iedereen boven de 21, dus dat was vragen om problemen. En als je er om vraagt, dan krijg je die ook, we zijn immers in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Jahoor: om 1:30 stond de Texas Alcoholic Beverage Committee of iets dergelijks voor de deur, met een forse politiemacht. Er was een minderjarige op straat aangehouden met alcohol, en toen ze polshoogte kwamen nemen, kwam er precies op dat moment een andere minderjarige het appartement uit wandelen. Dus het eerste wat werd aangekondigd was dat degenen die in het appartement woonden zouden worden gearresteerd, vervolgens vroegen ze wie er woonden. Persoonlijk had ik het in omgekeerde volgorde gedaan, aangezien dat vermoedelijk wat meer zou opschieten, maarja... ze zijn niet voor niets politie-agent geworden denk ik dan maar. Uiteraard was er niemand die zei dat hij daar woonde, dus was de politie-reactie dat in dat geval iedereen die daar aanwezig was beschouwd werd als 'tresspasser'. Ondanks (maar misschien ook wel omdat) dat ze met 6 auto's en een man of 9 waren, kon ik me niet voorstellen dat ze iedereen gingen arresteren, en dat dachten er meer, want iedereen hield zijn mond. Vervolgens werd besloten dat iedereen die er niet woonde het appartement mocht verlaten op vertoon van zijn ID-bewijs. Ook werd je hele portefeuille binnenstebuiten gekeerd om een bewijs te vinden dat je er woonde. Al met al een heel gedoe. En het irritante was dat we dus naar huis moesten, en we zaten nogal in de middle of nowhere, dus dat duurde wel even.

Amit en ik op het feestje

Justin had bedacht dat hij in de bosjes wilde zitten, terwijl we op de bus wachtten.

Wachten op de bus.

Vandaag heb ik weer flagfootball gespeeld. Onze dorm heeft zowaar voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd gewonnen! En dik ook nog (veel tegen 7). Ik heb zelfs een touchdown gemaakt, en had nog kans op twee andere (die ik zorgvuldig verknalde). Zo zie je maar, training helpt! (Nouja, die training moet nog komen: ik heb de football al gekocht, nu nog trainen).

Volgende week meer, nu studeren voor mijn eerste mid-term (morgen)!

4 reacties.:

Anoniem zei

Zo kun je al een fatsoenlijke spiraal gooien of hoe zit dat? He he.
Wel lachen toch met die alcohol controles? It wasn ' me...

Vincent

Unknown zei

Hi Cas,
Wat interessant: die vleermuizen. en best goed te zien op de foto. Maar... twee andere foto's zijn foetsie. censuur??? :)
liefs, mama

Unknown zei

foto's foetsie??? welke dan?

Anoniem zei

Beste Caspar,

Klinkt wel echt gaaf je verblijf daar en een goed geschreven verhaal. Hoe is het met de ijshockeyer afgelopen ? Ik geloof niet dat jij voor een opleiding in die sport gaat dus. Maak het goed, het lijkt ons een fantastische ervaring die je opdoet.

Anja en Luit Mulder 's-Hertogenbosch