zondag 25 februari 2007

University Honors

Na het fantastische weekend, vorige week, moest er weer gestudeerd worden. Het mooie weer van het weekend hield aan, en het werd zelfs warmer.

Maandag begon al meteen goed: post van de universiteit:

Niet verkeerd dacht ik zo!

Op dinsdag kwamen Pascal de Smidt en Hans de Ruiter van de TU Delft (Mijnbouw) naar Austin om bij Petroleum Engineering een promo-praatje te houden over Delft. Uiteraard ging ik even kijken, want ik ben altijd bereid Delft te helpen promoten.Het was een leuke presentatie en ze nodigden me uit om om 17 uur mee te gaan een borreltje drinken en een hapje doen op sixth street. Dat is natuurlijk niet verkeerd, dus zo gezegd zo gedaan. Het borreltje werd een iets grotere borrel, enerzijds omdat het wel gezellig was, anderzijds omdat het vrij lang duurde voordat de taxi om naar 6th te gaan er was. Terwijl we wachtten, kwam er een vrouw van middelbare leeftijd bij ons zitten. Ze was óf behoorlijk dronken, óf niet helemaal 100%, maar ze had heel wat verhalen en vertelde dat het Fat Tuesday (Mardi Gras) was. Daarbij gaf ze mij een hele zooi kralenkettingen, met het verhaal dat ik die aan meisjes moest geven, en dat die mij in ruil daar voor zouden 'flashen'. Niet dat ik daar nou echt op zat te wachten, maarja...
Uiteindelijk kwam de taxi opdagen, en vertrokken we richting 6th.

Daar aangekomen -rond een uur of 8 - was de straat al afgezet (wat normaal alleen in het weekend na 23u gebeurd), en bleken de meeste eetcafees behoorlijk gevuld (45 minuten wachten). Uiteindelijk vonden we een wat duurder uitziend restaurant waar we maar besloten te gaan eten. Het eten was heerlijk (bedankt Hans & Pascal): garnalen vooraf, en een goede steak als hoofdgerecht. Na het eten ging ik naar de Cain & Abels, waar Ben zijn verjaardag vierde. Toen dat op het einde aan liep, zijn we met een klein groepje terug naar sixth street gegaan, waar we nog even afgetopt hebben alvorens ik ee taxi terug nam naar huis (bussen rijden doordeweeks niet 's nachts naar mijn appartementen complex).

Gevolg van de nachtelijke escapades was, dat ik woensdag zo brak als een konijn was, terwijl ik een presentatie moest voorbereiden en moest studeren voor een tentamen (beiden voor donderdag). Bovendien werd het die dag 32 graden, dus heb ik niet heel veel gedaan (behalve dan aan het zwembad in de zon liggen; het zwembad zelf is nog te koud). Donderdag ochtend moest ik dus als een razende aan het werk. Bovendien werd ik gebeld door PFC Energy (een consultant) met een aanbod voor een stage voor van de zomer. Ik heb de details daarvan nog niet, maar ik ga ze daarover morgen opbellen, dus nieuws daarover volgt volgende week.

Mijn tentamen ging overigens prima, en de presentatie die ik moest houden verliep ook goed, dus mijn dagje brakheid had geen negatieve impact gehad.

Zaterdag middag had ik afgesproken met Justin en Amit, om onze plannen voor Spring Break vast te leggen. We gaan een roadtrip maken naar de westkust. Uitgebreid verslag daarvan komt achteraf, maar hier alvast de route die we gaan afleggen: klik hier voor de route in google maps.

Zondag aan het eind van de middag, zijn we met een stel studiegenoten naar Lake Travis gereden, om daar een hapje en een drankje te doen, en te genieten van zonsondergang:

Vanaf het moment dat de zon onderging, dook de temperatuur naar beneden, en zaten we allemaal te vernikkelen van de kou:


Tot volgende week, en laat eens een berichtje achter!

1 reacties.:

Anoniem zei

Volgens mij komt er alleen goed nieuws van jouw front! Klinkt leuk die roadtrip. Mag ik mee?

liefs
Eva