zondag 4 februari 2007

Begin Spring Semester

Op dinsdag 16 januari zou het semester weer beginnen (maandag was een vrije dag: Martin Luther King day), maar vanwege slecht weer was de universiteit gesloten: het vroor 2 graden en de wegen waren onder gesneeuwd en geijzeld. Dat is men hier in het zuiden niet gewend, en dus wordt dan het hele openbare leven stilgelegd. Ook woensdag was de universiteit nog gesloten, om dezelfde reden. Om toch eens te kijken hoe dat nou was, ben ik een stukje gaan rijden. Inderdaad, op bruggen ed. was het vrij glad op de weg, maar voor de rest vond ik het allemaal maar een beetje overdreven. De paar auto's die op de afgestorven straten te vinden waren, reden erg langzaam: op snelwegen waar normaal gesproken de maximum snelheid 65 of 70 mijl per uur is, werd 25 tot 30 mijl per uur gereden.


Op zaterdag gaf ik een housewarming party met een Nederlands teintje: ik had Heineken ingeslagen, verder had ik Jenever, Nederlandse kaas, stroopwafels en drop. Alles vond gretig aftrek, behalve de drop.


Maandag vertrok ik naar Nederland: ik moest een nieuw visum hebben om in de USA te mogen blijven. M'n buurvrouw (Heather) bracht me naar het vliegveld en 18 uur later stond ik op Schiphol (waar het 25 uur later was). In het vliegtuig had ik vergeefs geprobeerd een oog dicht te doen, dus tegen de tijd dat ik op Schiphol aankwam (11:30u 's ochtends) was ik al aardig gaar. Bovendien bleken mijn koffers er (weer!) niet te zijn, maar er werd me verzekerd dat ze nog dezelfde middag thuis bezorgd zouden worden. 's Middags had ik een afspraak bij de tandarts en toen bij terugkomst mijn koffers er nogsteeds niet waren, maakte ik deze keer niet de fout die ik op mijn heenreis naar Austin had gemaakt: ik ging shoppen! Mijn reisongemakken verzekering staat namelijk toe dat ik bij een vertraging van 4 uur voor € 275,- aan 'essentiële' spullen koop. Altijd leuk, spullen kopen die je niet zelf hoeft te betalen :-).

Ook Simba was blij me weer te zien.

De volgende ochtend moest ik naar het Amerikaanse consulaat in Amsterdam om mijn nieuwe visum aan te vragen. Deze keer ging dat (gelukkig) een stuk sneller dan de vorige keer, al duurde het nu ook weer ruim 2 uur (exclusief reistijd natuurlijk).

Donderdag gaf Bonthuis (mijn clubgenoot) zijn afstudeerborrel. Hij is 5e van de club die zijn ir. titel behaalde en (op mijn eigen borrel na natuurlijk) de eerste waar ik bij aanwezig kon zijn. Samen met Laane gaf ik een presentatie namens de club en werd hem het clubcadeau (een barometer) en het doorgeefcadeau (een schoolbank) aangeboden:


(tijdens de borrel werd mijn bagage overigens in Oegstgeest afgeleverd, eindelijk!)

Vrijdagavond gaf Caroline, de vriendin van Ten Cate (ook clubgenoot) haar afstudeerborrel, en waren we met de hele club uitgenodigd. Zoals het hoort (als Delftsche club) hebben we haar een echte powertool cadeau gegeven.

Dat weekend was ook een clubweekend gepland. Zaterdagmiddag zijn we gaan skiën in Zoetermeeer (Snowworld). En 's avonds hadden we een diner bij Langeveld in Utrecht. Tevens werd het plan voor clublustrum gepresenteerd. Tot op heden was het geheim gehouden wie de reis organiseerden en waar deze heen ging. Het enige dat bekend was was dat het in november plaats zal hebben. Uiteindelijk bleken Ahee en Ten Cate het te organiseren en gaan we voor ruim 2 weken naar Thailand. Het wordt een rondreis, met de eerste week de nadruk op cultuur en de 2e week op relaxen. En natuurlijk 2 volle weken avontuur. En nu maar hopen dat ik mijn professoren in Austin kan overtuigen dat ik 3 weken ga missen maar toch hun vakken wil halen.

Na mijn moeder nog bezocht te hebben (zondag/maandag) ben ik woensdag weer op het vliegtuig gestapt richting Austin. Boven Canada heb ik een paar mooie plaatjes geschoten van de ijsmassa onder ons (zie ook de ronding van de aarde):


En donderdag en vrijdag mocht ik weer braaf in de collegebanken plaats nemen.




0 reacties.: