zondag 11 februari 2007

Toch niet vliegen?

Zoals ik al eerder vermeld had, was ik van plan dit semester mijn vliegbrevet te gaan halen. Ik had nagevraagd of dat kon, en was verteld dat dat geen problemen zou opleveren, behalve dat ik toestemming aan de overheid hier moest vragen, maar dat zou maar een formaliteit zijn. Aan het begin van deze week had ik alle formulieren online geplaatst, en zou ik mijn aanvraag indienen. Ik moest daarvoor 130 dollar administratiekosten betalen, dus om er zeker van te zijn dat alles in orde was belde ik voor de zekerheid immigration services op. Zij wisten me te vertellen dat ik met een F1 (studenten-) visum alleen mag studeren, en dus geen vliegles mag nemen, tenzij dat bij mijn opleiding hoort. Nou wordt dat erg lastig om aannemelijk te maken, dus heb ik nog maar even gewacht met het indienen van mijn aanvraag. Ik vertelde dit alles aan mijn vlieginstructeur (nouja, niet dus) en die heeft het verder nagevraagd en het blijkt dat als er al een maas in de wet is die ik zou kunnen gebruiken, dan kan het niet via hem (dat heeft iets te maken met 'rankings' voor instructeurs).
Een flinke tegenvaller dus!

Ook heb ik afgelopen week geprobeerd mijn papierwerk rond te krijgen voor mijn baantje op de universiteit. Voor een van mijn professoren moet ik een computermodel ontwerpen om te onderzoeken wanneer de maximale olie-produktie zal worden bereikt, en dus indirect wanneer de olie 'op' zal raken. (overigens zal de olie lang niet op zijn, maar zal deze niet meer economisch produceerbaar zijn)
Voordat ik officieel een baantje kan krijgen, moet ik een social security number (sofi nummer) hebben. Maar als buitenlandse student mag je alleen een ssn aanvragen als je een baantje hebt (beetje een kip-en-ei redenering). Waar het op neer komt is dat je een stapel papierwerk moet gaan verwerken waarbij je langs 4 verschillende kantoren op de universiteit moet, waarna je naar de SSN-administration moet om het nummer aan te vragen, waarna je weer langs al die kantoren op de universiteit moet om vervolgens je baantje in orde te krijgen. Ik ben nu zover dat ik morgen naar de SSN-administration kan.

Over het baantje trouwens: vorige week vrijdag heb ik met m'n prof kortgesloten wat ik precies zou gaan doen (ik heb een aanstelling voor 10 uur per week), en ik kreeg maandag een mailtje van hem dat hij in een memo m'n voortgang wil ontvangen aankomende vrijdag. Dinsdag kreeg ik daar bovenop nog eens een mailtje dat de 22e een groep MBA studenten uit Wisconsin langs komen en dat hij een presentatie van me verwacht waarbij ik alvast voorlopige resultaten kan laten zien. Nu ben ik de afgelopen week druk geweest met het verzamelen van data, en denk dat ik daar de komende anderhalve à 2 weken ook nog mee bezig ben, alvorens ik überhaupt aan het computermodel kan gaan beginnen. Ik denk dus dat ik maar eens daarover met hem moet gaan praten, want ik kan natuurlijk niet toveren.

Verder was Amit deze week jarig, en hebben we dat dinsdagavond gevierd met een aantal drankjes in de Cain & Abels. Erg gezellig! Vrijdag avond was er een concert van een of andere country-groep die ook meteen een DVD-opname maakte. Het voorprogramma was wel lache, met een of andere rock-band, maar het hele country gebeuren is toch niet echt mijn ding. Overigens waren er nu een aantal mensen bij, die er dinsdag niet waren, dus vond Amit dat het tijd was voor tequilla shots om nogmaals zijn verjaardag te vieren. Deze kwamen aardig aan, zeker aangezien ik me had moeten opofferen voor een 2e ronde aangezien een aantal andere mensen niet wilden.

Bij het country concert, vóór de tequilla.

Volgende week meer (en ik zal dan weer wat meer foto's maken, was deze week m'n camera een aantal keer vergeten mee te nemen).

0 reacties.: