maandag 16 april 2007

Onderzoek & Paper


Zoals gezegd had ik afgelopen donderdag het gesprek met mijn Professor. Ik verwachtte dat dit rampzalig zou worden, aangezien mijn voortgang niet om over naar huis te schrijven was, en ik nu vooral druk bezig was met mijn termpapers. Samen namen we mijn model door, en zijn eerste opmerking was, dat ik veel te ver was doorgegaan. Ik had een aantal dingen al in mijn model geïmplementeerd die nog helemaal niet de bedoeling waren. Hieruit maakte ik op dat hij dus kennelijk niet teleurgesteld was in mijn voortgang, al zei hij daar niets over. Daarna probeerden we tot een oplossing te komen voor een vergelijking in mijn model die hele vreemde uitkomsten genereert. Waarschijnlijk hebben we daar een oplossing voor gevonden, maar die heb ik nog niet geïmplementeerd (vanwege die termpapers).
Het gesprek werd daarna kortgesloten doordat ik me moest haasten naar college (hij was in eerste instantie een kwartier te laat, dus het was niet mijn fout). Daardoor had ik amper de gelegenheid om uit te leggen dat het onderzoek momenteel niet mijn eerste prioriteit is, maar belangrijker: dat ik een nieuw idee had voor een scriptie, en dat dat niet meer in zijn geliefde onderzoek valt. Bovendien wordt hij waarschijnlijk niet mijn eerste begeleider, maar misschien 2e of helemaal niet. Dat komt dus een volgende keer.
Vandaag kreeg ik een email van hem, dat de samenvatting (van het nog te schrijven rapport) van mijn onderzoek is goedgekeurd voor een presentatie op de "Society of Petroleum Engineers" conferentie die begin December gehouden zal worden. Dat betekent dat mijn Prof. of ik in December die presentatie moet houden (mits ik mijn onderzoek af krijg, en het interessante resultaten oplevert, waar ik nog helemaal niet zeker van ben).

Verder ben ik nog altijd druk bezig met mijn 2e termpaper. De kwaliteit zal vermoedelijk een stuk lager zijn dan de eerste (Sakhalin II PSA, zie links), grotendeels omdat er niet echt informatie te vinden is (heel veel data, weinig nuttigs), maar ook gedeeltelijk omdat ik het een beetje gehad heb en dit onderwerp me wat minder interesseert. Als het een beetje meezit krijg ik hem nog deze week af.

Verder ben ik weer uitgenodigd door die studiegenoot van me om komend weekend (met een iets kleinere groep dan de vorige keer) weer te gaan vissen en jagen op zijn Ranch in Zuid Texas. Daar heb ik veel zin in, en er zullen dan ook weer veel foto's komen.
Meer volgende week.

0 reacties.: