dinsdag 20 maart 2007

Spring Break Road trip deel 2: Hollywood & Highway 1

Na Phoenix verlaten te hebben, ging onze reis, zoals gezegd, voort naar Hollywood. Zondagmiddag passeerden we de grens tussen Arizona en California. Het landschap veranderde meteen. Waar Arizona geheel woestijn was, was California totaal anders; niet dus, ook gewoon woestijn. Sterker nog, na niet al te lang rijden kwamen we door een spookdorpje genaamd: Desert Center. Heel toepasselijk. Er stonden een handje vol gebouwen, maar alleen het tankstation en een café/supermarktje waren open. De rest zag er uit alsof het al jaren leeg stond.


We vervolgden onze rit, en reden na een tijdje de bergen in. Deze bergen waren wel het einde van de woestijn, en hoewel het redelijk windstil was, deed het enorme windmolenpark wat daar gebouwd was vermoeden dat het daar regelmatig stevig waait!


Vanaf het moment dat je door de eerste rij bergen heen bent, is California ineens helemaal groen. Dit is een vrij gekke gewaarwording, om in ongeveer een kwartier van midden in de woestijn naar een graslandschap met bomen te gaan.
Een paar uur later reden we tegen zonsondergang Los Angeles binnen, en gingen we op zoek naar ons hostel. Daar aangekomen vonden we dat we wel een pilsje verdiend hadden, en namen we even een rustmomentje op het terras.


We besloten om maar niet meer te gaan eten, aangezien we vrij laat geluncht hadden, en gingen in plaats daarvan Hollywood maar even verkennen. Ons hostel bleek direct aan de Hollywood Boulevard te liggen (beter bekend als de walk of fame), dus dat moesten we bekijken.

Doin' the Miami Vice

Uitkijken dat je niet ineens ge-roundhousekicked wordt

en even nerden met Gene "Star Trek" Roddenberry


Vervolgens kwamen we bij het Chinese Theatre: de bioscoop waar de meeste filmpremieres gehouden werden. We besloten deze bioscoop maar eens van binnen te gaan bekijken en naar de film "300" te gaan. Dit is een film waarin 300 Spartanen het in het oude Griekenland opnemen tegen anderhalf miljoen Perzen (of zoiets). Ondanks dat bepaalde scenes wat twijfelachtig zijn, is het een aanrader; zeer vermakelijk. Het herinnerde mij aan Grieks op de middelbare school, waar ik dit verhaal ooit heb moeten vertalen. Hoewel ik zeker weet dat deze film ook niet de officiële vertaling netjes volgt, was mijn vertaling (zoals ik mij die herinnerde) behoorlijk anders dan deze film, maar ik haalde dan ook niet hele hoge cijfers voor mijn klassieke talen, dus dat was geen verassing.
Na terug te zijn gekomen in het hostel, hebben we nog even de bar daar bezocht (zie foto boven). Dit was niet bijzonder, maar wel gezellig.

De volgende dag was het doel om voor 9u te vertrekken om via de Highway 1 van LA naar San Francisco te rijden. Dit zou een ruim 10 uur durende rit worden, dus we moesten wel zo vroeg weg. Om kwart voor negen zaten we in de auto, dus dit doel was ruimschoots behaald. De rest van de dag is in geen woorden uit te drukken, dus heb ik met onderstaande foto's geprobeerd een idee te schetsen van de omgeving: in één woord: prachtig! Het deed me denken (vraag me niet waarom) aan de Franse kust.

Voor meer foto's verwijs ik je naar mijn photobucket site. Volgend deel van het verhaal komt spoedig!

2 reacties.:

Anoniem zei

Hoi!
Zo nu zie ik wat ik allemaal heb gemist, haha. Mooie foto's zeg! Echt een coole trip!
Eva

Anoniem zei

Hai Caspar,
We hebben je site weer even bezocht. Leuke foto's, ruime wegen. We hebben het boek van de Van der Sar stamboom ontvangen, en in antwoord op je eerdere vraag, ja, Edwin van der Sar is familie, ver weg, maar toch!

Groetjes,
Han en Gerda