maandag 19 maart 2007

Spring Break Road trip deel 1: Phoenix, AZ


Vrijdag 9 maart was het dan zover. Rond een uur of half drie 's middags reed ik gepakt en wel naar de universiteit. Daar gaf ik mijn auto over aan Justin en ging ik naar college. Ongeveer drie uur later, werd ik daar weer opgehaald door Justin en Amit, en vertrokken we richting het westen.

Voor diegenen die niet precies (meer) weten waar onze trip allemaal heen ging: klik hier voor de google maps link.

Al heel snel verlaat je de bewoonde wereld, al was het nog wel redelijk druk op de weg rond zonsondergang:


Om een uur of acht kwamen we langs een klein mexicaans restaurantje, en hebben we een authentieke mexicaanse maaltijd genuttigd die ons tot diep in de nacht moest voorzien van energie.


Daarna vervolgden we onze lange reis naar Phoenix. Die zou in totaal 18 uur duren (ruim 1600 km), en aangezien we in "the middle of nowhere" in de woestijn reden, hadden we het gaspedaal iets te diep ingetrapt. Op een stuk waar de maximum snelheid 65 mph is, werden we met 76 mph aan de kant gezet. Schade: 5 dollar per mph te hard, + 94 dollar administratie kosten. En niet zoals in Nederland een correctie o.i.d. en als je het er niet mee eens bent, dan mag je je op de zitting melden, anders heb je pech. Knap klote. Vanaf dat moment zijn we ons dus wat netter aan de snelheid gaan houden.
Midden in de nacht zijn we op 2 verschillende plekken gestopt om een foto te maken van de sterrenhemel. Indrukwekkend hoe veel sterren er zijn! Bedenk bij het bekijken van onderstaande foto's dat deze met een niet professionele camera zijn gemaakt, en dat er met het blote oog dus nog veel meer sterren te zien waren!


Rond zonsopkomst waren we in New Mexico, maar al bijna op de grens met Arizona. Vanaf dat moment was het landschap werkelijk waar prachtig, en alleen maar woestijn!


Na een korte powernap, bezochten we een vriend van Justin die aan de Arizona State University zijn masters doet. Na een drankje op een terrasje, heeft hij ons rondgeleid over de ASU campus.


Deze was erg mooi, en vlak bij het centrum van Tempe (een buitenwijk van Phoenix). In Phoenix verbleven we in het huis van Justin's tante, die aan de rand van de woestijn woont:


Zij had de koelkast goed volgeladen met bier en eten dus na daar een hapje te hebben gegeten, zijn we naar een feestje gegaan waar Justin's vriend voor was uitgenodigd. Dit feestje was goed bevoorraad met drank, maar het waren vooral nerds, dus we besloten al gauw weer terug te gaan. Het huis was namelijk uitgerust met een heerlijke hot-tub, dus zijn we daar, onder het genot van een pilsje en een Nederlandse sigaar snel ingestapt:


Van daaruit ook nog even een plaatje geschoten van de grote beer (zie boven).
Na een goede nacht rust, was het tijd voor de laatste plaatjes van Phoenix, en gingen we op weg naar Hollywood.


De rest van de foto's zijn al te bekijken op mijn photobucket site (zie de links aan de rechterkant van de pagina). De rest van het verhaal komt later deze week, wanneer ik weer tijd heb.

1 reacties.:

Unknown zei

leuk, leuk, leuk !!
mam