dinsdag 22 januari 2008

Kerstvakantie


Na mijn trip naar Thailand had ik ruim een week in Austin om nog wat aan mijn scriptie te werken en me voor te bereiden op Kerstvakantie. Op 10 december vloog ik terug, via Houston, naar Amsterdam waar ik de volgende ochtend aankwam. Vrijwel niemand op die vlucht had als eindbestemming Amsterdam, met als gevolg dat mijn koffers met de andere koffers mee een rondje Schiphol deden, waardoor het behoorlijk lang duurde voordat ik ze had. Ik stond al bijna op het punt om het op te geven, toen ze dan toch op de band terecht kwamen. Niet veel later was ik terug in Oegstgeest waar Simba me blij begroette.



Die woensdag ben ik bij de Oude Delft 29d langs geweest om te eten en wat bij te kletsen, gevolgd door een bezoek aan de bioscoop waar StuD haar 'kerstpakket' filmavond voor uitzendkrachten hield. Het was erg leuk om iedereen weer eens te zien en de filmavond was dan ook (naar ik vernomen heb net als vorig jaar) een groot succes.

Meteen die vrijdag ging ik met mijn vader naar Mayerhofn in Oostenrijk om lekker te gaan skiën. Dat had ik vorig jaar niet gedaan, dus daar keek ik behoorlijk naar uit. Om de files voor te blijven besloten we vrijdag rond het middaguur te vertrekken: tevergeefs. In het Ruhrgebied stond alles hardstikke vast, en het duurde dan ook aanzienlijk langer dan gepland om in Brannenburg (ten zuiden van München) te komen, waar we hotelletje hadden geboekt om te overnachten. Na een laat avondmaal besloten we direct ons bed in te duiken. De volgende ochtend hadden we gelukkig geen last meer van files en in een uurtje waren we in Mayrhofen waar we vriendelijk onthaald werden door mevrouw Kofler.
Na volledig te zijn gesetteld, hebben we een middag-skipas gekocht en zijn we de piste op gegaan. De sneeuw was fantastisch, al was wel te merken dat mijn skis behoorlijk waren afgeragd. Aan het eind van de middag heb ik die dan ook ingeleverd voor een servicebeurt. Dat was overigens niet eens zo makkelijk als gedacht, aangezien ze behoorlijk op begonnen te raken. Hierna zijn we naar de Icebar gegaan om wat van het pré-seizoen après ski mee te pakken. Het was verassend druk en gezellig, en we lagen dan ook niet voor de kleine uurtjes in bed. Dit zou overigens ook meteen de laatste avond worden dat het zo laat werd, want de rest van de week was het constant heel rustig met de après ski (de weekend-skiërs waren er niet meer).
Rustig betekende echter niet ongezellig: zo ontmoetten we een Duitse moeder en dochter die met zijn tweeën een weekje kwamen skiën en waren er nog een aantal andere gezellige mensen waar we de rest van de week mee optrokken.
Ondanks het gebrek aan een bruisende aprés ski, was het een zeer geslaagd weekje.



Na terugkomst in Nederland diende Kerst zich aan. Dit moest natuurlijk met de familie gevierd worden, en in een familie met gescheiden ouders betekent dat dus eerst bij de één, daarna bij de ander. Zo was de afspraak dat we kerstavond en eerste kerstdag bij mijn moeder zouden doorbrengen, en tweede kerstdag (en later) bij mijn vader. Zo gezegd, zo gedaan, behalve dan dat op eerste kerstdag mijn vader ook langs kwam in Empel om met de hele fam. kerst te vieren. Dat was heel geslaagd en we hebben heerlijk gegeten en gekolonist.



Aangezien we allemaal in het land waren, besloten we de zaterdag voor oud en nieuw met mijn StuD bestuur een soort informeel kerstdiner te houden. Richard had zelfs een date geregeld, al had zelfs hij dat niet helemaal verwacht.

Oud en nieuw is een altijd zoo geweescht club-puntje, en dit jaar werd dat in Utrecht gevierd bij Douwe Jan & Charlotte Langeveld. Het idee was dat we een diner zouden hebben waarbij we allemaal verantwoordelijk waren voor een gang. Zoals bijna wel te verwachten was, duurde dat allemaal wat langer dan gepland, en stond 2008 iets te vroeg voor de deur om het diner volledig af te maken, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Na het diner was het natuurlijk tijd voor de kroeg, waar we ons nog goed afgetopt hebben.

Daarmee was mijn tijd in Europa weer zo goed als ten einde, aangezien ik 4 januari 's ochtends weer naar deze kant van de plas vloog. Na een dagje in Austin te zijn geweest, vervolgde ik mijn reis naar Belize, waar een studiegenoot een huisje heeft op een eiland aan het koraalrif. We waren met een paar man uitgenodigd om daar een weekje te komen uitrusten voor het semester weer begon, en dat laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan!
Stom genoeg had ik mijn goede zonnebril in Nederland laten liggen, en was ik de onderwaterbehuizing voor mijn fotocamera in Austin vergeten dus was ik niet geheel voorbereid op deze mooie trip. Erg jammer aangezien het water ongelooflijk helder was en we vele indrukwekkende vissen gezien hebben, waarvan gespikkelde adelaarsroggen, vele pijlstaartroggen (stingray) en verpleegsterhaaien het meest tot de verbeelding spreken.
Naast duiken heb ik vooral veel op een strandstoel een boek zitten lezen, en hebben we een trip gemaakt naar het binnenland (3 km van de grens met Guatemala), naar een Maya ruïne (al zeggen ze daar 'Maya site' aangezien ruïne een negatieve toon draagt). Dit was zeer indrukwekkend, en bovenop stonden we op het één na hoogste punt van Belize (het hoogste punt was overigens ook op een Maya site). Ik zal er niet te veel over vertellen maar de foto's het werk laten doen.



Het Huisje




Tropic Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Belize, vliegt met deze kleine turboprops.

Na het bezoek aan de Maya site zijn we gaan Cave-tuben. Dit concept verdient enige uitleg: tuben is in een grote rubberen opgeblazen band jezelf in een rivier stroomafwaards laten zakken. Over het algemeen is dat een nogal relaxte bezigheid, zeker in combinatie met de nodige biertjes. Het speciale aan cave-tubing is dat deze rivier door een grot stroomt, en het dus pik-donker is (maar je hebt een soort mijnwerkerslamp op je hoofd zodat je toch wat ziet). Dit is heel indrukwekkend kan ik wel zeggen, maar aangezien ik dus niet de waterdichte behuizing van mijn camera bij me heb, heb ik hier helaas ook geen foto's van.... Goede reden om nog eens terug te gaan.

Na deze zon-zee-strand vakantie was het dan echt afgelopen met relaxen, en was het tijd om weer aan mijn scriptie en vakken te gaan werken. (hoewel...één van mijn vakken dit semester is Golf voor gevorderden!).

1 reacties.:

Unknown zei

ach ach, die arme studenten... (zucht) ;)